Verksamhet Medlemskap Styrelsen
Kalendarium Kontakt Länkar

Tekniska Museets Vänner
Box 27 842
115 93 Stockholm
08-450 56 92
info@tmv.a.se

Det händer på museet
Mycket händer här.
Gå in och kolla - ofta.

Telemuseumbilder
ur dess digra samlingar.

Münchens tekniska museum

Lisas Stipendiersa 2010
Lisas presentation

Tekniska museets arkiv,
nu sökbart på Internet!


 

Onsdagen den 2 november

Hilda - Kvinnan bakom LM Ericsson

Ingrid Giertz-Mårtenson, bl.a. verksam inom Centrum för Näringslivshistoria (CfN), berättar om sin farmors mor.

Inringat av Polismuseet finns fortfarande L M Ericssons minnesrum. I den tillhörande utställningen står en vaxdocka som föreställer Lars Magnus Ericssons hustru, Hilda. Här står hon och lindar spolar till verkstaden.
Det var (och är) ju inget ovanligt i att hela familjen deltar i småföretags verksamhet. I fallet L M Ericsson inskränkte sig Hildas insatser dock inte till enklare verkstadsarbete som dockan antyder; ofta fick hon ta ansvar för hela företaget, t.ex. medan maken var på långa utlandsresor.

Öppet föredrag på Tekniska Museet, Althinsalen, den 2 nov kl 18-20. Ingen avgift, ingen anmälan, alla välkomna. Museet har gratis entré från kl 17


L M Ericssons minnesrum visas kl 17
För dem som vill se LM Ericssons imponerande minnesrum med den ovan nämnda utställningen, ordnar vi en visning samma kväll. Besök måste ske i grupp med guide, samling kl 17.00 i Tekniska museets reception.
Intendent Nils Olander berättar sedan på plats.
Begränsat antal deltagare.


Övriga aktiviteter som funderas/planeras är:

- Ågesta kärnkraftverk
- ???
(Fler förslag välkomna)Med stor reservation för ändringar och oväntade påfund.
Verifiera alltid via denna hemsida!

Hälsningar från TMV Programutskott
Gert Ekström, Håkan Ljungqvist, Nils Olander, Nils Ribbing, Carl-Olof Carlsson, Johan Sundberg

P.S.: Vi behöver förstärkning i gruppen. Har Du tid och idéer om intressanta objekt, så hör av Dig till Gert!

Se även genomförd verksamhet.

Mötesplats för TMV:s aktiviteter är Tekniska museet om inget annat anges. Observera att mötena på Tekniska museet numera alltid äger rum när museet är öppet, alltså onsdagskvällar eller helger. Det innebär också att kaféet och samlingarna har öppet. Du kan alltså passa på att titta på utställningarna och fika eller äta i anslutning till mötena. Locka gärna med dig någon vän eller bekant och utnyttja möjligheterna till en stimulerande samvaro på Tekniska museet.

Reservation för programförändringar. Kontrollera alltid evenemanget när det börjar närma sig.

Det uppstår ibland möjligheter att med förhållandevis kort varsel ordna program. Vi har tidigare ibland tvingats avstå från detta eftersom möjligheterna att informera i tid varit begränsade. Nu, när vi har sådana möjligheter - genom hemsida och telefonsvarare 08 450 5692, kommer vi att försöka ta tillvara dessa möjligheter mer. Vi informerar om eventuella nytillkommande program på vår hemsida och på vår telefonsvarare. Så titta på hemsidan eller lyssna på telefonsvararen ibland om du vill ha den mest aktuella informationen. Du som har anmält e-postadress får också information den vägen. Anmäl din e-postadress till info@tmv.a.se.
 

© Copyright Tekniska Museets Vänner 2003-2010.